16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
lördag 7 november 2015

Superettan rond 1 2015


Det blev en strålande inledning på Superettan för Mas! Vi mötte Västerås II, som liksom vi är nykomlingar från div I förra året. Slutresultatet 8-0 var kanske lite i överkant men det var väl helt enkelt ingen som ville förlora nån poäng i Mas! ;)

Vår dynamiska stormästarduo strax efter startsignalen

Anton var först att vinna, en lite slarvig öppningsvariant från vit gav honom en merbonde ganska snabbt och sedan var vit demoraliserad, verkade det som - och visst, ett slutspel med bonde under är inte det roligaste att försvara och i längden fanns det kanske inget försvar heller.

Därefter trillade poängen in med ojämna mellanrum, Baadur, Jonatan, Anders och Glenn såg till att det stod 5-0 relativt snart. Glenn såg lite pressad ut i ett läge men ställningen var så kompromisslös att det gick att vända. Babak och Mladen sällade sig till de övriga efter stabila insatser och till slut blev det lite dramatik då Lars råkade ut för ett ...Sg4+ som såg giftigt ut. Han fick ge damen för T+S men på något sätt fick han sedan en enorm positionell kompensation, med torndubblering på en öppen c-linje och en garderad fribonde på e6, - vilket till slut satte pricken över i:et för dagen!

Jag tog bilderna idag, men bara några få blev bra nog att lägga upp här:

Vyn från andra hållet...


 Efteranalysen mellan Rasmus Janse och Baadur Jobava. I det här läget var Baadur inte helt nöjd, vits Ld3-e4 något drag tidigare var starkt, men lite senare i partiet var tydligen vits Sg5 fel drag, som lät svart ta över initiativet - det är vad jag minns som åhörare. Men om vit skulle ha någon sorts fördel istället för Sg5 så var det i alla fall inte helt klart exakt hur den skulle bevisas...


Dagens rond sammanfattad i tabellform! :)


En skärmdump från tabellen på schack . se - se direktlänken högst upp i vänstermarginalen.


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar