16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
tisdag 1 februari 2011

Laneryds - nytt format planeras

Under påskhelgen brukar MAS arrangera Gustav Laneryds Minnesturnering. Eftersom det krockar med andra större turneringar vilket minskat deltagarantalet på senare år, blir det förmodligen en ny turneringsform i år.

Förmodligen blir det snabbschack eller snabbschack med handikapp och allt på bara en dag. Så vi ger härmed bloggens läsare en chans att tycka till! Vilken dag under påskhelgen passar bäst? Ska det vara snabbschack med eller utan handikapp? Vad vore en lämplig startavgift?

5 kommentarer:

 1. Okej, jag gör väl ett försök att starta debatten då :)

  Eftersom det var ett tag sen jag firade påsk så minns jag inte vilken dag som är störst - men på Långfredagen brukar det väl inte hända så mycket annat, eller?

  Själv skulle jag föredra en vanlig snabbschacksturnering utan handikapp, och som startavgift låter 100-150 kr rimligt för min del.

  /TJ

  SvaraRadera
 2. Jag anser att vi bör spela en snabbschacksturnering över
  8 ronder utan tidshandikapp. Startavgiften bör ligga på
  150 kr. Startavgift juniorer 80-100 kr.
  Vilken dag som är bäst vet jag inte riktigt.

  Anders Nilsson d.y.

  SvaraRadera
 3. Lasse Thomasson3 februari 2011 09:03

  Naturligtvis med handikapp annars har aldrig de lågrankade någon möjlighet till prispengar utan är endast med för att finansiera prispengarna till "eliten".

  Startavgift 50 kronor. Utöver detta bör klubben kunna ställa upp med ett par tusenlappar för att på så sätt hedra minnet av Gustav Laneryd. Syftet måste vara att så många som möjligt ställer upp.

  Långfredag verkar vara en bra dag för ett sådant arrangemang.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Att tilläga till min senaste kommentar är
  att det bör delas ut ratingpriser om det inte är en tidshandikapp turnering då får även de lågrankade chans till pengar.

  //Anders Nilsson d.y.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker liksom Lasse att formatet bör vara kraftiga tidshandikapp (typ Frans G Bengtsson), för att ge alla spelare chans till prispengar. Därmed inga rankingpris. Startavgift på 100 kronor borde inte avskräcka någon. Klubben bör skjuta till ett par tusen till prispotten. Bästa dagen är nog annandag påsk, alternativt påskdagen, enligt undertecknads ringa åsikt.

  Matej Grujic

  SvaraRadera