16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 8 november 2015

Superettan rond 2 och Malmö Live-kvällen

Tyvärr fick vi idag inkassera vår första förlust sedan satsningen började förra året. Det såg lovande ut på flera bräden men det gick inte vår väg idag. Om det var p.g.a otur, slarv, oflyt eller helt enkelt att vi mötte ett bättre lag beror nog lite på vem man frågar och vid vilken tidpunkt - lite av varje antagligen.

Förlust med 3½-4½, det positiva var vinster för Lars och Anders, den senare fick till ett fint parti i "boa constrictor-stil". Jonatan såg ut att vinna men det var en väldigt rörig ställning med materiell fördel med utsatta kungar för bägge sidor, och plötsligt var det bara remi. Att Baadur skulle förlora trodde vi knappt fanns på kartan, han offrade pjäs för två bönder och vid exakt spel hade det tydligen räckt till vinst, men inte ens spelare på den nivån är immuna mot misstag.

Babak var först klar med en förnuftig remi, själv blev jag sist klar i ett "måste vinna" läge- jag stod lite bättre i ett slutspel med varsitt T+S, men inte tillräckligt och till slut blev det en dragupprepning i sista tidsnöden då jag redan började få marginalerna emot mig. Jag hann inte se exakt vad som hände i de övriga partierna, så kolla matchrapporten.

Nåja, det är bara att kämpa sig tillbaka igen! Det är en jämn serie med flera toppkonkurrenter som kan ta poäng av varandra - som synes ;) - så inget är omöjligt än så länge.

På kvällen var det sedan dags för middagen på Malmö Live - som vi sett fram emot i några månader. Det hade varit roligare att fira ännu en seger, men väldigt god mat och gott sällskap med fin utsikt över ett visserligen regnigt Malmö gjorde det till en mycket trevlig kväll ändå!

Jag avslutar med Piotrs bilder från Malmö Live:
/TJ
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar