16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
onsdag 2 mars 2011

Blixthajsturneringen

På tisdagskvällen spelades en dubbelrondig Bergerturnering för klubbens blixthajar. Startfältet bestod av:: Jimmy Lönn, Hans Nilsson, Anders Nilsson, Roger Magnusson, Lennart Jönsson, Thomas Johansson, Richard Persson och Stefan Flygare. Förstapriset delades mellan Anders och Thomas, båda på 10½ av 14.

5 kommentarer:

 1. Det hade varit roligt att vara med, var fanns inbjudan/information om turneringen???

  SvaraRadera
 2. Om du är medlem i MAS så får du väl helt enkelt komma ned på klubben lite oftare!

  Turneringen var en spontan idé Anders fick, han diskuterade det med några andra på klubben och skickade några dar senare ut ett "8 manna Bergerblixt först till kvarn" email till de ca 20 masare han råkade ha adressen till.

  Hade du varit på klubben den kvällen hade du för övrigt haft chansen att hoppa in, då en deltagare fick förhinder i sista minuten.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag är medlem men tycker inte att man ska bli diskriminerad för att man inte var på rätt plats på rätt tidpunkt! Varför inte lägga upp det på blogg/hemsida med samma upplägg? Kanske något att tänka på till nästa gång?!

  SvaraRadera
 4. Som sagt, det var ingen officiell MAS-turnering utan ett privat initiativ. Dvs ungefär samma sak som att någon föreslår att man kör en blixtturnering på klubben för de som är där och vill spela.

  Även om det då "diskriminerar" mot de som inte gitit ta sig ner där. Vill man ha en levande klubb får man ju se till att det lönar sig att gå till den regelbundet och därmed ta att det inte händer nåt speciellt varje gång man är där.

  Folk glömmer lätt att bakom varje turnering som arrangeras finns det det en eller flera personer som lagt ner tid på att skriva inbjudan, göra diverse praktiska sysslor och hitta en tävlingsledare, som ibland inte ens deltar i turneringen utan offrar sin tid för att andra ska få nåt kul att göra.

  Tacken för detta är oftast inget tack alls, eller gnäll om något blev fel. Eller att väldigt få väljer att delta i turneringen vilket inte direkt uppmuntrar de som offrat tid och kraft på att försöka arrangera något.

  SvaraRadera
 5. Allt det där behöver du inte förklara, jag har arrangerat en hel del turneringar själv. Det jag säger är att man kan lägga ut inbjudan på blogg/hemsida. Det kan väl löna sig att läsa denna också, eller?

  SvaraRadera