16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS




söndag 20 september 2015

Allskånsk premiär idag


Vårt förstalag i Allskånskan möter just nu Limhamn nere på klubben. Kom ner och kolla vet jag!

 Jocke och Erik, lagledarna för lag I och II

OBS, ingen panik för de som tackat ja till andralaget, ni spelar inte förrän nästa söndag! ;) Och det glappet kommer att vara kvar ganska länge, vilket åtminstone är praktiskt för de som ligger precis på gränsen mellan lagen och har andra åtaganden ibland.

Piotr har redan skickat lite bilder från matchen! Slutresultatet går nu att finna längst ned i rapporten.













Matchen slutade 5-3 till Mas - en fin start på säsongen! :)




Hans "Abbe" Nilsson fick till matchens bästa parti enligt sina lagkamrater. I ställningen nedan har svart precis backat med Sf6 till g8. De flesta hade nu förmodligen spelat något säkert som bygger upp angreppet. Abbe hittade efter lång eftertanke ett av sina typiska drag - Sxg7!? (Jag är inte helt säker på om vi hade rätt ställningen i fortsättningen av efterkonstruktionen, så ni får be Abbe visa på klubben!)



/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar