16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 30 mars 2015

Superettan here we come!


Inför matchen fick vi tyvärr återbud från två ordinarie spelare, Ritvars var i London och Jonatan på klassresa till okänd ort. För bara ett år sedan hade ett återbud från en fjärdedel av vår starkaste uppställning säkerligen påverkat resultatet mycket mer än det gjorde igår. Istället gjorde Richard comeback efter några ronders självvalt uppehåll och Super-Mario tog den lediga platsen.

Som de flesta nu redan vet vann vi matchen med 4½ - 3½ - vilket, för en gångs skull, får det att låta mer mer spännande än det faktiskt var!

Matchen gick ungefär så här i kronologisk ordning: Mario spelade remi på 8:e efter några timmars kamp. Anton gav oss ledningen på 6:e med en Damgambit som bara rullade på utan besvär, såg det ut som i alla fall. Babak spelade remi på 4:e. Daniel utökade vår ledning med sin sicilianska specialare på 7:e, som mot slutet påminde mer om Dödsvarianten i Kungsindiskt med ett väldigt tryck mot vits kung på h1, med svart bonde på h2 och Le6-h3 på väg. Mladen vann som vit mot sitt eget favoritförsvar på 2:a och sedan kunde vår GM avgöra matchen med ett remianbud som svart i Avbytesvarianten i Slaviskt.

Själv fick jag sedan sträcka vapen på 3:e men muntrades upp direkt av Gert Larsson, som påpekade att vi redan hade 4½ poäng. :) I sista partiet fick sedan även Richard till slut ge sig på 5:e. Han kom väldigt bra i öppningen men nånstans på vägen gick det fel och slutspelet med kvalitet under gick tyvärr inte att hålla. Vi fick trösta oss med att: om man ska förlora ett parti så är det ju åtminstone minst smärtsamt när matchen redan är vunnen.

Det var förresten väldigt trevligt att så många kom ner på klubben för att stödja oss, inte bara masare utan även folk från andra klubbar, särskilt Lask och Limhamn. Ett tag fanns det till och med fler stormästare i köket än i matchen eftersom Nils Grandelius och Stellan Brynell kom förbi.

Efter en timmes spel och fram till slutet så fanns det nog konstant minst lika många åskådare som spelare i lokalen. Fast många av åskådarna ersattes under matchens gång...

Kvalificeringen till Superettan firades med champagne och tal av vår ordförande Roger Magnusson och vår sponsor och störste supporter Stefan Printz. Daniel var påpasslig nog att fånga det hela på film!
Här är lite bilder från matchen och efterfesten på Vinnys, vissa är tyvärr lite suddiga men det passar kanske bra in i segerruset!? :)

 Bord 3, Erik Jacobson vit mot Thomas

 Mario vit mot Lennart Friberg

En något suddig André på väg hem

 Babak med vit för en gångs skull!

Uppgörelsen på bord 7, Daniel svart i sin nya favoritvariant som turligt nog inte fastnade på bild, så den kanske återkommer!? :)

Piotr Stasiak höll koll på förtäringen i köket med den äran!

 I köket kunde man även följa Pias framgångar i VM via livesändningen på datorn.

 Stellan och Calle diskuterar

Scen från köket. Från vänster: Richard, Gert, Håkan, Alexander, Nils och Calle

Stellan och Nils analyserar Pias parti

 Efteranalysen i Thomas parti

 Champagne och snack i köket

 Segermiddagen på Vinnys


Roger har förberett segerfirandet!


PS
Förresten, laget har gått så bra i varje match att vi blivit lite hemmablinda. Blev nyss uppmärksammad på Mladens prestation och den är ju helt fantastisk! Att han blev lagets bäste poängplockare var ju inte oväntat direkt men 7 av 8, +60 i Elo och 2602 i prestationsranking är riktigt imponerande!


Fast kanske även Mas kan ta åt sig lite av äran för nytändningen? Det är ju roligare att spela i ett bra lag som satsar och som dessutom har fin sammanhållning även bredvid brädet! :)

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar