16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 8 mars 2015

En framgångsrik Mas-dag


För en gångs skull vann alla våra tre lag sina matcher. :) Mas II slog Svedala med 5-3 på bortaplan och fixade därmed förmodligen uppflyttningen åt Limhamn III - så våra lokalkonkurrenter är skyldiga oss en tjänst! ;)

Mas III slog Oxie hemma med 5½-2½ och Mas I slog Rödeby, också med 5½ - 2½, här följer en närmare rapport från den sistnämnda matchen med bilder från Piotr Stasiak.

Stefan Printz hade nyligen och äntligen fått det bräde och pjäser han beställde från Fide alldeles efter den senaste VM-matchen mellan Carlsen och Anand. Som en kul grej tillfrågades Rödebys spelare på bord ett om han ville spela med repliken av uppsättningen som användes i VM-matchen, vilket han ville. Mladen kom en kvart efter start och kunde nog bara gilla läget! :)Innan serien startade hade vi nog antagit att matchen mot Rödeby skulle vara ett av toppmötena, eftersom de traditionellt är ett topplag i div I och även har flera säsonger i Superettan bakom sig. Men efter att de tappat några spelare inför seriestarten är de nu involverade i bottenstriden istället. Det svänger snabbt här i världen...

Matchen i sig var faktiskt mycket jämnare än siffrorna pekar på. Efter fyra timmars spel lyckades Roger till slut ge oss ledningen med 1-0, därefter kvitterade Rödeby snabbt via Håkan Greiffs vinst mot Ritvars och kort därefter remi mellan Mladen och Magnus Wahlbom på bord ett.


 Roger ovan, Thomas nedan

En stund senare gav jag oss ledningen igen efter vinst mot Sten Bernhardsson. Man kan säga att det var en seger för löparparet. Jag tvingades nämligen ge mig in i en intressant, materiellt obalanserad, ställning med två löpare mot torn och tre bönder. Turligt nog var vits bönder i sig inget direkt hot, medan svagheten på de vita fälten till slut blev riktigt besvärande för vit eftersom damerna var kvar på brädet.

Jonatan utökade vår ledning till 3½ - 1½, och med tre partier kvar behövde vi således bara en poäng till - men dessa kvarvarande partier gick nästan tiden ut. Efter några äventyr blev det remier för Anton och Daniel och Babak fick avsluta matchen med att köra hem ett slutspel med merbonde och löpare mot springare.

Babak börjar komma tillbaka i gammal god form!
 Ritvars fick tyvärr inkassera sin första förlust för säsongen Mladen tänker tillOch här är ett par bilder från tredjelagets match mot Oxie i nästa rum:

 Åke avnjuter ställning och ostmacka

 Stefan Printz i vitt och Håkan Willard i rutigt, vann även de sina partier idag


Och till slut en ögonblicksbild från kafeterian som av nån anledning råkat slinka med... :)


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar