16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 22 mars 2015

Ännu en utmärkt Masdag!


För andra ronden i rad vann alla våra tre lag sina matcher! (se vänsterspalten för länkar till laguppställningar och resultat för varje division)
I tredjelagets fall var läget så extra kritiskt att lagledaren Alexander Elofsson ställde upp och spelade på sin födelsedag, och efter segern kunde en lättad lagledare skicka in följande matchrapport till bloggen!
Tredjelaget lyckades idag spela hem vinsten mot Skromberga med 4 1/2 - 31/2 främst tack vare en osannolik hjälteremi som Erik Larsson lyckades bärga. Jag som lagledare lyckades bärga en vinst främst tack vare en gaffel som min motståndare missade. Änis Ben Hamida lyckades triumfera i en komplicerad ställning där motståndaren glömde bort en bonde och till sist så kunde Olof Sjödahl också bärga en elegant vinst. Vad jag förstått så innebär detta också att tredjelaget undviker nedflyttningsplatsen i och med individuella möten då före Skromberga. Mycket mer dramatiskt än så blir det inte. :-)

/AE
Andralaget vann som sagt också, trots att Martin Silwers fina svit bröts med en remi - men 6½ av 7 är inte så illa heller.

Förstalaget mötte ett nedflyttningshotat Oves som kämpade väl och fann en fin tröst trots förlusten i och med att de tre remier man lyckades bärga faktiskt räckte till förnyat kontrakt. Gratulerar!


Annars var matchen i stort ganska enkelriktad då rankingskillnaden på de flesta bord var alltför stor. Intressantaste partierna var nog på bord två och tre. På andrabordet hade Babak 2T+S mot D men vinstföringen visade sig vara mer komplicerad än förväntat, särskilt som partiet gick tiden ut och ömsesidig tidsnöd blev en faktor. Vi hittade dock åtminstone en snygg avslutning för Babak när vi analyserade på klubben.

Om jag minns rätt så var det följande ställning, svart har precis spelat avdragsschacken c5-c4+, Ka5-b4 Tb8+, Ka4 (om Ka3 så Ta5+, Kb2 c3+, Kb1 Sd2+, Kc1 Ta1#) och nu:


1...Sc3+ 2.Ka3 Ta5+ 3.Kb2 Ta2+ 4.Kc1 Ta1+ 5.Kb2 (5. Kd2 Td1#)
5... Tb1+ 6.Ka3 T8xb3+ 7.cxb3 Txb3#

Även Mladens parti på tredje var intressant, men tyvärr fastnade vi i långa analyser så jag såg/minns inte exakt hur partiet avgjordes.

Sent på kvällen kom sedan äntligen slutresultat mellan Skara och Manhem II, Skara vann med 6-2 och därmed möter vi dem i play-off på söndag den 29/3.

Följande förutsättningar gäller för den matchen:
Kvalet spelas 29 mars. Vad som gäller står i de allsvenska tävlingsbestämmelserna 11.4 (http://www.schack.se/pdf/allsvenskantb1415.pdf):

Vilka två lag som flyttas upp avgörs genom kvalspel där de fyra division I-segrarna rangordnas efter reglerna i paragraf 11.2 och 11.3. Därefter spelar lag 1 hemma mot lag 4 och lag 2 hemma mot lag 3. Vinnarna i dessa matcher flyttas upp. Vid oavgjort tillämpas i första hand punkt 3-6 i paragraf 11.3 på resultatet i kvalmatchen för att avgöra vilket lag som flyttas upp. I andra hand flyttas det högst rangordnade laget upp (enligt rangordningen ovan).

Som avslutning kommer här en del bilder från matchen, tagna av Roger Magnusson.

Stefan Printz passar på att gå igenom sin nyinköpta bok


Slutställningen förtjänar att förevigas - det kanske blir en uppdatering av En gyllene epok till Mas hundraårsjubileum år 2022!?


Tänk vilken fantastisk transformation vi haft på bara en säsong. Från att vara en halv partipoäng ifrån nedflyttning förra året till överlägsen serieseger det här året. - Nu ska vi bara sätta pricken över i:et på söndag också!


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar