16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 18 september 2016

Allskånskan r1 Mas I - Mas II


Allskånskan startade idag, för vår del var det hemmaderby Mas I mot Mas II - vilket slutade ungefär som väntat, d.v.s. 6½ - 1½.

Håkan Willard spelade remi med Erik Lo och vår Altmeister Åke Andersson stod för dagens överraskning med en fin vinst mot Lars Göran Malmgren.


LG lade in en damschack på b6 och istället för ett snabbt schablondrag som Kh1, spelade Åke istället det intressanta Dd1-d4. Lars Göran kunde inte motstå chansen att plocka en centrumbonde med Sf6xd5, Dd4xb6 Sd5xb6, och nu kom Sc3-b5! och plötsligt hade svart en hel del att tänka på. När Åke väl fått initiativet såg han sedan till att det rullade på till en stabil seger.

På förstabordet, Stefan Printz - Jonas Lindahl, blev det hård kamp ända fram till fyratiden. Det uppstod ett slutspel där svart hade offrat kvalitet för två bönder och löparparet, men Stefan försvarade det mycket väl och i något läge hade han förmodligen till och med en vinst, men istället blev det Jonas som fick med sig fullpoängaren till slut - tornet måste offras på fribonden och sedan fungerade inte tajmningen helt när det gällde att avleda vits löpare med den fria h-bonden för att hinna likvidera svarts två damflygelbönder. Det var ett slutspel med långa varianter som säkert var svårt att spela - inte ens vi som kollade på det ute i köket var helt säkra...

Det kommer kanske en uppdatering här senare?

Övriga resultat finns här.


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar