16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 11 september 2016

Med åtta masare i Kristianstad Chess Cup

Trots att de flesta av oss pendlade dagligen och fick gå upp allt tidigare dag för dag, så lyckades ändå två av masarna ta sig upp och hålla sig kvar i tätstriden hela vägen - Thomas Johansson vann turneringen med 7 av 8 och var den ende obesegrade av de 29 deltagarna. Richard Persson tog andraplatsen efter särskiljning med 6 av 8 före Nedzad Neretljak, Växjö SK även han på 6 poäng.

Alla resultaten rond för rond på chess-results.

Thomas och Richard efter prisutdelningen


Från söndagens morgonrond, tre masare på toppborden!

Richard möter Jonas Lindahl närmast kameran.

Håkan Willard till vänster / spelar vit

Jan Kälveus funderar över hur han ska slå tillbaka på c1

Olof Sjödahl och Jan till vänster / båda med de vita pjäserna.


Joakim Wahlström i efteranalysen i rummet bredvid spellokalen


Avslutningsvis kan vi bara rekommendera turneringen i Kristianstad - trevlig stämning, välarrangerat,  cafeteria med väldigt humana priser och själv fick jag som småfisk från en stor damm plötsligt uppleva hur det är att vara en något större fisk i en mindre damm! - Nästa år är det kanske din tur!? :)

Jag lovade förresten Torsdagsgruppens ledare, Jan Kälveus, att visa något eller några partier nu på torsdag, vid sjutiden på kvällen.

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar