16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
lördag 27 februari 2016

Superettan r6 Växjö-Mas

Dagens bortamatch mot Växjö var stenhård som alla som följde livesändningen redan vet! Som salig Henry Conradsson brukade säga, var det hugg och slag som gällde, inga remier alls. Det avgörande var kanske att Mladen Gajic lyckades vinna som svart på bord två, eftersom vit vann alla andra partier... Bra att lagledaren visar vägen i ett så viktigt läge!

Den stora snackisen i schacksverige var förmodligen att Sveriges i särklass mest kända stormästare internationellt, Ulf Andersson, gjorde debut för Mas idag! (senare på natten kom Lars Grahn även med följande uppdatering) Debuten slutade lyckligt med en seger i ett tornslutspel i dagens näst sista parti. På sjunde bord kunde sedan Jonas Lindahl avgöra i det sista partiet för dagen och spika 5-3 till oss och därmed leder vi Superettan inför slutspelet i Västerås 18-20/3. Det blir säkert tre hårda, avslutande ronder där men drömmen om Elitserien lever i allra högsta grad!

Tabellen efter rond 6.

Eftersom matchen sändes live på nätet så blir detta en förkortad rapport. Men en stor eloge till Växjö för att de arrangerade både livesändning och väldigt fina spellokaler på Elite Hotel - kort sagt, ett toppbetyg åt matcharrangörerna idag!

Här är förresten en bild av lokalerna en halvtimme innan start ungefär:


Matchrapporten på SSF

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar