16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 6 december 2015

Allsvenskan för lag 2 och 3


Tredjelaget var starkt nederlagstippat inför hemmamatchen mot Lask III, förlusten gick tyvärr inte att undvika men den stannade vid endast "uddamålet" 3½-4½ och enligt ryktet kunde Shanphen kanske hållit remi på bord 1 och blivit matchhjälte till 4-4. Men det var ändå ett fall framåt då vi var lägre rankade på de flesta bord!

Åke Andersson och Änis Ben Hamida blev "målgörare" för dagen och håvade samtidigt in lite extra rankingpoäng.

Piotr skickade ett antal bilder, varav jag valde de fem bästa:Eftersom det blev ett par återbud, förstärkte jag och Glenn andralaget i den viktiga bortamatchen mot Ystad. Det blev seger med 6-2 och fortsatt serieledning. En lite annorlunda poängfördelning förresten, vi var högre rankade på samtliga bord och vann samtliga partier med svart men med de vita pjäserna var det bara en av oss som vann.

Dagens seger gjorde att vi försvarade vår serieledning och nästa rond, hemma mot Svedala kanske blir avgörande för om andralaget kan avancera till Division I Södra, där vårt förstalag låg och harvade tills för inte så länge sedan. Vi får se om det blir nån sorts ketchupeffekt för hela klubben och alla lagen - det vore extra festligt om vi kanske kan fira dubbla serieavancemang i mars!

För övrigt bjöd Ystads SS på en trevlig omgivning: ljusa, fina lokaler och en ambitiös förtäring med frallor, två sorters kakor, kaffe, läsk och till och med en högt uppskattad skål med praliner!

Lite bilder tagna av vår eminente lagledare Martin Silwer:


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar