16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 10 november 2014

Masken/Ålen den 8 november


I lördags var det Masken/Ålen, en ungdomsturnering. MAS var representerat av Davy, Theo, Mattias, Damian och Christoffer.

Davy började lite trevande i högstadieklassen men sen flöt det på bra.Med två avslutande vinster fick han 4,5 poäng av sju och slutade fyra i gruppen. Vår starkaste junior hade återigen gjort en solid insats.
 
Theo och Mattias tävlade i mellanstadiet. Med två av tre svingade sig Theo upp bland toppborden. Men han spelade på tok för fort, en populär åkomma, och varvade briljant spel med trista bortsättningar. I de två sista partierna kunde han först vunnit dam och sedan gick han på en plaskmatt i ett lätt vunnet tornslutspel. I och med det slutade han på 3 poäng, väldigt synd. 
 
Mattias började också bra med 1,5 av 3. Han stod sedan på vinst mot en flicka där han till slut förlorade. I sin första turnering utanför klubben fick han till slut ihop 3,5 poäng, godkänt.
 
I lågstadiegruppen spelade Damian och Christoffer, och de gjorde det väldigt fort. Damian, i sin andra turnering, öppnade med tre av fyra efter säkert spel. Därpå följde förlust, vinst och förlust. I sista partiet satte han dam direkt i öppningen. Men 4 av 7 räckte till plats 10 - 14 och en fin plakett.
 
Christoffer är helt ny på klubben men en stor entusiast. Det var nog mycket premiärnerver med från start där det blev 0 av 3 poäng. I det tredje partiet ledde han med dam och torn men blev snöpligt matt. Sedan kom han till ro och fick två vattentäta segrar. Han slutade på 2 poäng, fullt godkänt i debuten.
 
Jag tror inte alla MAS-arna var nöjda och nästa gång, med mer träning och rutin, kommer det att gå bättre. Då kanske vi får med Asker och Abbe också, som nu var bjudna på födelsedagsfest.
Roger var också och tittade på.
 
/Olle

PS
Det tillkommer förhoppningsvis några bilder också inom kort, de måste bara luras ut ur Olles mobil...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar