16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 30 november 2014

Hask-blixten 2014 från ett Mas-perspektiv

 - mycket schack för pengarna!


Hela åtta masare tog sig till Olympiaskolan idag för att spela Hask-blixten. En trevlig turnering som verkligen förtjänar fler deltagare nästa år!

(stående från vänster: Thomas, Joakim, Mario, Ritvars och Piotr. 
Sittande: Mladen, Richard och Martin)


Dagen startade med två 12-manna grupper, där undertecknad faktiskt vann sin grupp obesegrad med 10/11. Den förväntade favoriten till slutsegern, Allan Stig Rasmussen, vann den andra gruppen, även han på 10/11.

Därefter gick de sex främsta i varje grupp vidare till A-final och övriga till B-final. B-finalen vanns klart av Mario Ruiz efter ett långt staket som dock föll i sista ronden, men då var segern redan klar.

A-finalen gick tyvärr inte lika bra som kvalificeringen och själv stannade jag på 5/11 liksom Mladen och även Drazen - de båda delade ju segern i Månadsblixten igår, vilket säger lite om kvalitén på finalen! De fyra som gick vidare till semifinal och final var Jonny Hector som mötte Axel Smith och Allan Stig Rasmussen som fick möta den ende masaren som klarade sig genom nålsögat, Ritvars Reimanis.

I finalen blev det sedan Axel Smith mot Allan Stig Rasmussen, vilket Axel vann med 1½ - ½ efter sedvanlig tidsnödsdramatik.

Matchen om tredjepriset var så klart den vi andra masare följde mest. Ritvars var klart pressad i bägge partierna men försvarade sig segt och tog chansen när den presenterade sig, vilket gav 1 - 1 och ett avgörande Armageddonparti.


Som svart behövde vår lettländare bara remi för att vinna, mot att vit hade 6 minuter mot 4 på klockan. Här fick Ritvars till sin bästa prestation i hela finalspelet och vann partiet välförtjänt efter en lång press mot Jonnys kung som vandrade runt på andra raden i mitten. Grattis till tredjepriset, Ritvars!

Väl hemma i Malmö passade vårt bilgäng (Jocke, Martin, Richard och Thomas) på att avrunda med en bit mat på Vinnys och snacka av oss om turneringen och annat. Jocke myntade underrubriken ovan, vilket vi alla höll med om.

Men frågan är om man inte skulle locka fler deltagare med ett litet mer komprimerat format? T.ex kunde man kanske struntat i den andra 12-mannagruppen för att få fyra finalister och kanske kört utslagning med de åtta bästa från varje grupp istället, ettan i ena gruppen mot åttan i den andra gruppen, osv. Fler hade fått känna på hur nervigt det är att spela i ett KO-format och turneringen hade nog blivit minst en timme kortare.

Hursomhelst, vare sig formatet justeras eller ej så lär Mas komma ordentligt representerat även nästa år! :)

/TJ

(Tillagt 2/12 kl 23:20) Överraskande lätt lyckades vi få upp videon med Armageddonpartiet på youtube. Den är lite skakigt i början men överlag blev den helt okej till slut!


PS
Den officiella rapporten från NVSSF
DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar