16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
lördag 10 oktober 2015

Tiomannablixten Mas-Hbg 2015Traditionsenligt samlades vi årets match - Roger berättade lite kort om matchens historia genom tiderna. Kanske något vi borde dokumentera på bloggen vid tillfälle?

I försnacket som pågått några veckor inför denna otroligt viktiga match, hade det antytts att helsingborgarna tänkte komma med sina danska FMs och lite annat. Så vi rekryterade en stark laguppställning där nästan halva laget har vunnit Månadsblixten.  Men tyvärr kunde inte danskarna komma, så det blev en ganska förkrossande revansch för senast. Vi vann med hela 124 - 76 till slut! Som jämförelse slutade ju samma kväll fotbollsmatchen Sverige - Liechtenstein endast 2-0.

Men om inte annat så kan våra vänner från Helsingborg minnas goda mackor och gemyt och låta nederlaget motivera dem i returmatchen på hemmaplan nästa år! Kom gärna tillbaka och träna upp reflexerna på Lördags- och Månadsblixten! ;)

Bästa poängplockare under kvällen blev Anders Nilsson för Mas med hela 18 av 20 och Helsingborgs Tomas Rosell visade att sommarformen fortfarande är rätt hyfsad med 14½ av 20.

Här följer lite bilder från Roger och Piotr, den senare förtjänar verkligen att uppmärksammas. Piotr höll inte bara i förtäringen, han deltog även i matchen och blev hans partier klara snabbt fixade han genast med disken och dylika praktiska göromål - och dessutom hann han med att ta några bilder!Som synes rådde det som vanligt god stämning under kvällen och vi ser redan fram emot nästa års match! :)


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar