16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
torsdag 11 juni 2015

Junioravslutningen 10 juni 2015


Onsdagens avslutning för junioravdelningen var en imponerande tillställning - åtminstone för att vara på en schackklubb! Vår juniortränare Olle Persson höll i trådarna, assisterad av Marie i köket och de andra juniortränarna, Roger, Verona, Jocke O och Gert (hoppas jag inte glömt någon nu).Med gemensamma krafter fick man ihop en trevlig kväll som inledningsvis bjöd på korv med bröd och underhållning med Cherry Berries från Kirseberg som spelade och sjöng. Bland annat sjöng de om olika djur och traditionella skånska visor, som den om töserna som kom försent hem på kvällen för att de dansat för länge. :)
Därefter bjöds det minsann på två tårtor! En inköpt med schackmotiv och en som bakats av en av föräldrarna med ett barn i klubben. Den hembakade gick åt något snabbare...

Det hölls sedan ett tal som sammanfattade mycket om juniorverksamheten och klubben i övrigt. När Olle tog över som ledare för juniorverksamhet hade vi en dryg handfull juniorer. Efter ca ett år är vi nu uppe i ca 30 barn som dessutom nu kan vara aktiva två träningskvällar istället för en. Olles nämnde även att hans hjärta värms extra mycket varje gång ett av barnen tar med sig en kamrat som vill pröva på - då vet man att man verkligen gör något rätt!


Joakim Olsen i blått

Hela Malmö AS är för övrigt inne i ett stim nu, där allt pekar uppåt. Vi vann Söderettan relativt komfortabelt, och även kvalet till Superettan avverkades utan större problem. Till hösten siktar vi in oss på en av de två platserna till Elitserien nästa år och med vårt senaste nyförvärv GM Sune Berg Hansen från Danmark i laget så känns avancemang till Elitserien som en mycket rimlig målsättning. Vi håller även på att utveckla lite olika sponsorpaket enligt många-bäckar-små principen.
Olle passade även på att presentera två inbjudna gäster för de närvarande. Johan Berntsen från Malmö Schackförbund som de snart lär träffa som tävlingsledare på de flesta juniortävlingar i Malmötrakten och Lars Grahn, författare, schackskribent på Sydsvenskan och bloggare på Inte bara schack.

Johan Berntsen i rött, Lars Grahn i vitrutigt och Thomas Johansson (dvs undertecknad) i grönt

Efter talet blev det prisutdelning, alla närvarande juniorer fick under rungande applåder gå fram och hämta med sig en liten minnesplakett med schackmotiv från Olle.


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar