16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
lördag 16 januari 2016

Rond 4 Superettan Mas - Kamraterna

Dagens hemmamatch mot serieledande SK Kamraterna från Göteborg var en på papperet mycket hård match, som vi sett fram emot länge. På något vis gick matchen lättare än väntat för oss, möjligtvis kan fördelen av hemmaplan vara en bidragande omständighet, en lång resa tidigt på morgonen kan suga musten ur folk.

Babak, Mladen och Jonas i entrén nån gång under dagen

Efter några timmars spel tog vi ledningen med 2-0 via Jonatan Berggren på 8:e och Jonas Lindahl på 7:e. Det var för övrigt en utmärkt come-back från Jonas som inte känt för att spela under ett drygt år eller så, men ett par återbud och lite övertalning hjälpte och spellusten verkar vara återfunnen. En mycket trevlig nyhet då Jonas är en av klubbens eldsjälar sedan ett antal år tillbaka!

Stefan Printz studerar Jonatans ställning och närmast kameran funderar Jonas

En halvtimme senare kom ett par poäng till, Anders Nilsson på 6:e fick bukt på en Kungsindier och på förstabordet vann Sune Berg Hansen sin premiär som Masare! 4-0 således.

 Anton Åberg - Sune Berg Hansen

Anders Nilsson - Tom Borvander

Tyvärr fick jag själv sträcka vapen mot Bengt Svensson på 4:e, i ett intressant parti där jag helt enkelt gjorde för många småfel när tiden började bli knapp. Därefter säkrade dock Babak Malekian matchsegern med en remi på bord två. En stund senare utökade Lars Schandorff ledningen med ännu en vinst.

 Bengt Svensson - Thomas Johansson

 Jesper Hamark - Babak Malekian

I dagens sista parti på bord 5, försökte Mladen göra något med D+h-bonde mot D, men schackarna blev för många och remin där spikade slutresultatet till 6-2

Mladen Gajic - Gösta Svenn

 Under tiden i kafeterian...


 Lite åskådarbilder

Tabellställningen

Vi ligger fortfarande på fjärde plats i tabellen, men lägg märke till att ettan och tvåan redan spelat nästa rond. Vilket betyder att vi har chans att ta oss tillbaka i hetluften redan den 30:e januari, då vi möter Örgryte i Göteborg.

Förresten, bilderna ovan är som vanligt tagna av vår egen klubbfotograf, Piotr Stasiak.

(17/1) Här är förresten en länk till Kamraternas syn på saken.

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar