16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 17 januari 2016

En strålande helg för Mas!

Facit för våra tre lag i seriesystemet i helgen blev underbart att skåda 6-2 igår och 5½-2½ gånger 2 idag = 17-7 till Mas sammanlagt! :)

Andralagets match mot Svedala blev trots högre ranking på de flesta bord en riktigt hård match. Matchen startade klockan 10 och det första resultatet kom inte förrän vid ettiden då Gunnar fick sträcka vapen på bord fem. Överraskande för oss andra då vi först trodde han vunnit, men något måste ha gått rejält snett mot slutet.

Gunnar Finnlaugsson - Håkan Lyngsjö


Harald kvitterade på bord 4 till 1-1, med lugnt och fint positionellt spel. På bord 3 var det däremot Hawaiischack som gällde, Jonas hade som svart två löpare mot 4 eller 5 bönder och en kung som var ute och motionerade... Efter en del äventyr slutade det med remischackar och 1½-1½ i matchen.

Holger Sjöfors - Harald Nilsson

Roland Johansson - Jonas Lindahl

Nästa poäng fixade Mario på bord 1, han trollade fram ett avgörande kungsangrepp i slutet av första tidsnöden. 2½-1½ Det såg dock illa ut på de två lägsta borden, men en uddamålsseger verkade möjlig...

Mario Ruiz-Garcia

Och mycket riktigt, på bord 6 hittade Gert ett nätt litet tornflytt som innebar matt eller pjäsvinst. 3½-1½

Gert Larsson - Nils Åkervall

Hans fick sedan in remischackar på bord 8. Vilket även fick Thomas' motståndare att kasta in handduken i ett tröstlöst slutspel kvalitet under.

Hans Nilsson - Kent Liljegren

Christoffer Carlsson - Thomas Johansson


Som avslutning lyckades även Martin hitta en remihamn i ett tornslutspel som sett riktigt illa ut tidigare. Som lagledare har han så klart full koll på att andralaget bara förlorar ett parti per match i år! :)Som avslutning kan vi avnjuta en trevlig tabellställning där vi nu leder tre poäng före närmsta konkurrent!Även tredjelaget övertygade och tog med dagens matchvinst sig upp på en fjärdeplats i tabellen.
Lagledaren Alexander Elofsson skickade ett kort referat för en stund sedan:

Hej, trots lägre rating så slog vi Oxies förstalag med fem och ett halvt - två och ett halvt. Åke Andersson och Olof Sjödahl spelade båda långdragna thrillers så det var spännande in i det sista men vi lyckades dra längsta strået i båda partierna och då hade Åke ändå bjudit sin motståndare remi. Lars Göran stod för omgångens skräll då han slog Peter Petkovic på förstabordet. Annars var det ett par väntade förluster, men en stor seger i Oxie.

Matchrapporten

Till sist noterar vi att Umeå spelat av tre ronder i Superettan under helgen, vilket ger följande tabelluppdatering inför den 30/1:/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar