16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
onsdag 20 maj 2015

Mogens minne avslutad - plus lite nyheter från helgen
Mogens minne 2015 slutade inte helt oväntat med en delad seger mellan Mladen Gajic och Babak Malekian, deras inbördes remi blev enda poängtappet för båda.

Tredje- och även fjärdeplatsen var desto mer överraskande. Olof Sjödahl slog vår blixtfantom och ordförande i ett hårt parti och tog därmed hem ett odelat tredjepris och det ena rankingpriset, på 5 av 7. Hans ranking på 1713 kommer nog att stiga rejält, efter en trevande inledning med förlust mot Mladen och två remier, avslutande han med fyra raka vinster! Prestationsrankingen blev hela 1981.

Håkan Willard, 1576, tog en odelad fjärdeplats med 4½ av 7 och vann därmed det andra rankingpriset. Prestationsrankingen blev 1727 för honom. Håkan är en av Torsdagsgängets ordinarie deltagare, vilket pekar på att det är bra träning där!

Väldigt ofta brukar placeringarna gå i rankingordning, men den här gången blev alltså tre spelare klart över 1900 och fyra klart över 1800 helt lottlösa.Lite övriga nyheter, Mladen passade i helgen på att vinna mästargruppen i Kronborgturneringen i Helsingör, som avgjordes i en bergerturnering. Det blev dock mer spännande än vad vi andra i Mas hade förväntat oss. Först i sista ronden kunde Mladen gå loss, då de andra två som delade ledningen spelade en inbördes remi. Men enligt Mladen själv kunde hans eget parti gått illa, men han kom undan med blotta förskräckelsen!

Här finns en del bilder och resultat - Kronborgturneringen 2015.

I Deltalift gjorde Stefan Printz en fin prestation i långpartierna, och snuvade flera klart högre rankade motståndare på poäng, vilket till slut ledde fram till ett delat rankingpris. Även här kan man dra slutsatsen att det faktiskt ger resultat att träna hårt om man vill bli bättre.

Som avslutning, kan nämnas att vi snart börjar planera för vår snabbschackturnering i Folkets park. Är man villig att hjälpa till på olika sätt så är det bara att kontakta Roger. Det vore särskilt bra om vi har någon frivillig som känner till lottningsprogrammet väl och är redo att hellre organisera än att deltaga. Speldatumet är ännu inte bestämt men blir förmodligen ungefär samma veckoslut som förra året.

Är man sugen på snabbschack så spelas Rolf Martens Minnesturnering nu på söndag, den 24/5. Betänketid: 15 minuter plus 3 sekunders tillägg per drag.


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar