16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 20 april 2015

Rapport från Schackåttan i helgenDet var 10 förväntansfulla barn och 9 föräldrar som samlades i klubblokalen i lördags morse. Det var många år sedan vi senast deltog i Schackåttan. Tyvärr missade Davy, vårt ankare på förstabordet, det hela.
 Från vänster: Luka, Henrik, Liam, Oleg, Olle, Dario, Asker, Christoffer, Fred och Kurosh. Koosha saknas.

I laget spelade Kurosh, Asker, Oleg, Dario, Christoffer, Koosha, Fred, Luka, Henrik och Liam. Det var en sjuronders monradturnering över åtta bord med sexton deltagande lag, inklusive fyra från Göteborg och ett från Danmark. Partipoängen räknades i första hand, före matchpoäng.

Vi (jag) hade bestämt att alla skulle spela lika mycket för att svetsa samman laget.

Det började bra med seger i de två första matcherna. Sedan fick vi inkassera fyra förluster, två med små marginaler. I sista ronden kom så en storseger mot Limhamn ll med 7 - 1 som förde oss upp till 50 % och en 7 - 10:e plats. 

Det var bra gjort med tanke på att sju av spelarna gjorde debut utanför klubben. Premiärnervositeten gjorde sig också gällande med underprestation av halva laget. På klubben hade samma spelare inte gjort så många bortsättningar. Men får vi match- och turneringsrutin så kommer vi snart att klara oss ännu bättre.

Ett glädjeämne var att det gick bra på toppborden trots Davys frånvaro. Kurosh tog 5 av 6 på bord ett, Asker 4,5/6 på bord två och Oleg 4/6  på bord tre. Därutöver överraskade Henrik med att ta 4/6, efter bara mycket kort tid i klubben.

Det var bra arrangemang och tiderna hölls. Lunchen var dock inget vidare. Grabbarna verkade ha mycket roligt och det spelades fotboll och lektes i solen mellan ronderna. Vi hann också med att ta ett gruppfoto och sjunga för ett födelsebarn innan kosan styrdes hemåt.

Hemmalaget SSSS Bara Bönder vann hela turneringen, verkligen strongt med tanke på konkurrensen från storklubbarna.
/Olle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar