16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 21 mars 2016

Mas till Elitserien!

Serieavslutningen i helgen blev en prövning, inte helt överraskande då vi saknade ett halvt lag på grund av olika skäl, allt från semester till för mycket jobb... Spelare som Babak Malekian, Jonatan Berggren, Daniel Lundqvist saknades och våra två danska stormästare Sune Berg Hansen och Lars Schandorff var upptagna med Danska Mästerskapet. Trots det hade vi ett klart hyfsat lag ändå och alla lag har förmodligen problem med att få ihop ordinarie lag i sammandragen.

De flesta av bilderna nedan är tagna av Stefan Printz och därefter några av Martin Silwer, plus några avslutande bilder från Roger Magnusson.

GM Ulf Andersson
GM Baadur Jobava

Olyckligtvis hade vi dock tre spelare på de lägre borden som fick "troll i pjäserna" och som alla stannade på 0/2 till slut. Lyckligtvis kunde resten av laget kompensera det mesta av detta - vilket ju är en fördel med lagspel. Trots en jobbig förlust kan man pusta ut när en lagkamrat fixar biffen istället!


 Bord 1-4 Solna - Mas

I fredagsronden mot Solna saknade vi dessutom ytterligare en spelare, Anders Nilsson, som anslöt några timmar efter matchstart. Hemma på klubben hade för övrigt flera medlemmar samlats för att avnjuta direktsändningen, men tyvärr valde arrangörerna att endast livesända Elitserien denna gången. Det var kanske lika bra, eftersom vi förlorade matchen med 3½ - 4½ och undertecknad gick från blivande matchhjälte till syndabock genom att klanta bort en given vinst i tidsnöden. Mladen hade ett intressant löparslutspel som kanske gick att vinna vid någon tidpunkt, men som tyvärr till slut blev remi.


 Ulf Andersson och Baadur Jobava 
 Thomas JohanssonRichard Persson Mladen Gajic Ritvars Reimanis  Richard och Thomas


Anton Nizov och Mladen

Lördagsronden mot Norrköping blev därmed en "vinna eller försvinna"-match, där vår ordförande fick hoppa in som reserv med ostukat självförtroende. Roger gjorde för övrigt ett bra parti mot en högre rankad motståndare, men det ville sig inte. Lyckligtvis levererade våra stormästare 1½ poäng, Mladen och Anton levererade två viktiga vinster, Anders kom in i laget och höll remi mot sin namnkunnige motståndare och till slut kunde Ritvars avgöra med en lång kämparemi som svart för andra gången. En mycket viktig 4½ - 3½ seger!

Roger ser fokuserad ut

På söndagen blev det sedan trots allt direktsändning från en spännande toppstrid där hela fyra lag hade bra läge att ta en av uppflyttningsplatserna. Tack vare våra storsegrar tidigare hade vi fördelen att bara behöva oavgjort mot Upsala ASS för att kunna ta en av uppflyttningsplatserna. Ledande Umeå kunde även tillåta sig en knapp förlust, mot Kamraterna, som behövde vinna med 5½ - 2½..Det startade utmärkt med vinster för både Baadur och Ulf. (Våra båda GM tog för övrigt 3/3 respektive 2½/3 under helgen, vilket så klart var ytterst viktigt för slutresultatet!) Sedan gick det däremot mycket sämre för oss, förluster på bord 5-8 gjorde ställningen till 2-4 och att vinna de båda återstående partierna verkade ett tag nästan hopplöst för oss som oroligt stod vid sidan om. Men fantastiskt nog löste det hela sig med vinster för både Ritvars och Anders, som fick avsluta med en friskt avancerande d-bonde i ett tornslutspel.

Eftersom även Umeå tvingades använda sina bredare marginaler till det yttersta för att gå vidare (förlust med 3½-4½), så räckte oavgjort till och med till att vinna Superettan, på bättre partipoäng!


Det har kommit in en hel del bilder från helgen, och de flesta kommer snart att kunna ses på vår Facebook-sida. Alla får inte plats här... Som avslutning, lite lagbilder från Roger! :)


 Från segermiddagen på en indisk restaurang efter matchen mot Norrköping

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar