16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 1 februari 2015

Seriefinalen hemspelad!


Dagens seriefinal kan lakoniskt sammanfattas med en enkel matchrapport +3 =5 Inte en enda förlust för vår del!

Från efteranalysen

Men för de som besökt bloggen i hopp om ett utförligare referat, står vi gärna till tjänst! :)

När vi samlades i Åstorps lokal lite efter elva, fick vi höra om deras nyhetsgambit - som vi visserligen gått på, men vi var nog mest roade av hur oroade de måste varit för att göra sig allt det besväret... Naturligtvis hade vi utgått från att de skulle komma med bästa tänkbara lag, så de som kunde möta Höi hade säkert preppat mot honom hursomhelst.

Själva matchen var länge mycket jämn, det började trevande med en remi på andrabordet, där Mladens säkra svartprepp tidigt fick vit att ställa in vinstförsöken, väldigt tidigt för vit i mitt tycke - särskilt med tanke på att det var en lagmatch men inget att beklaga sig över för vår del, då vår "matchstrategi",om vi hade haft nån, förmodligen hade handlat om att hålla emot på topp fyra och försöka plocka på nästa fyra.

Ganska snart därefter fick dock Ritvars ge tillbaka en remi med vit på bord tre, med alla pjäserna bortbytta är det inte lätt att spela vidare.

Själv stod jag bra som svart i en Fransk Tarrasch, men på övriga fem var våra supportrar (dvs: Stefan Printz, Olle Persson, Richard Persson och vår lagledare, Roger Magnusson) lite eller mycket oroliga. Särskilt Anton Nizov, nyss hemkommen från Australien på bord sju verkade vara illa ute med en kvalitet under.

Därefter följde ännu en remi, på förstabordet där Lars Schandorffs remianbud accepterades -svart hade nog inte riskerat något genom att fortsätta, även om resultatet förmodligen blivit detsamma...

Runt första tidskontrollen började det hända saker, själv missade jag antagligen några vinster på vägen på bord sex och en liten kombination på slutet som verkade väldigt lovande i tidsnöden visade sig genom ett exakt kungsdrag plötsligt låta min motståndare slinka ur greppet till remischackar. Och även Jonatan på femte tog remi alldeles efter det - även där skulle kanske svart försökt lite mer, enligt vad andra kommenterade i alla fall...

En tröst var dock att Daniel hade torn mer på bord åtta och snart rodde hem fullpoängaren. Babak stod också mycket bra och i motståndarens tidsnöd kraschade ställningen helt och matchen var avgjord.

Det enda återstående partiet var Antons, som vänt på steken, kvalitet under hade blivit till ett slutspel med två löpare mot torn, plus några bönder var vilket han rutinerat körde hem. Även om scenen i lokalen vid det här laget var lite smått surrealistisk - sista partiet spelades nere i ena hörnet medan arrangörerna började servera lagad mat till sina kvarvarande lagmedlemmar ett par meter bort! :D

Som avslutning på kvällen tog vi oss hem igen och firade med en trevlig middag på La Grappa vid Lilla Torg.

Och som någon kommenterade under middagen: de trixade med oss men det var vi som fick skratta hela vägen till Malmö! :)

Här följer lite bilder från dagens övningar!

 Mladen utstrålar självförtroende på bord 2

 Anton och Jonatan vit på bord 7 och 5

 Ritvars vit mot Anders Nilsson på bord 3

 Schandorff vit mot Stefan Ivarsson på bord 1

Stefan Printz studerar underhållningen på bord 1 Henrik Holmsgaard vit mot Thomas Johansson

 Anton vit mot Gösta Petersson


 Olle kollar hur det går Daniel fick ett pris för dagens bästa parti!

Lagbild från La Grappa - längst ner till höger ser man Dominik, som kom hela vägen från Stockholm bara för att gratulera oss!

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar