16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 28 oktober 2013

Om söndagens besvikelser

Bortamatchen mot Västervik kunde efter en hel del strul till slut genomföras med ett åtminstone hyfsat lag, även om vi tvingades brandskatta andralaget som i sin tur fick ta upp spelare från tredjelaget. Och alla våra lag slutade som förlorare när dagen var över.

En spelare som definitivt förtjänar ett omnämnande och en guldstjärna är Dominik, som ställde upp med kort varsel för laget skull trots att reseschemats omständigheter tvingade honom att först åka från Stockholm till Malmö för att nästa dag åka med oss till Västervik och sedan hem med tåg via Nässjö.

 (Strax innan avfärd hann vi med en lagbild, från vänster: 
Ritvars, Martin, Dominik, Thomas, André, Richard, Jonas och Gert.)

Ritvars på förstabord fick in en prepp men följde upp inexakt och fick till slut sträcka vapen.

Richard på andrabord gjorde ett utmärkt parti som svart och utnyttjade ett par inexakta drag från motståndaren till att ta över initiativet och sedan poängen.

Själv testade jag ett nytt system jag kollat lite på, kom snabbt ur de specifika förberedelserna, men de tematiska idéerna hjälpte till att bygga upp en positionell kross med damfångst - men en avslutande megablunder slängde bort hela poängen.

Jonas höll en säker remi som svart mot en motståndare som inte var särskilt intresserad av att riskera några vinstförsök.

Dominik hamnade i ett långt slutspel med springare mot löpare och varsin bunt bönder, vilket slutade remi. Möjligtvis fanns det i ett läge en chans att offra en bonde för att få till en fribonde, men det var inte helt klart ens i efteranalyserna.

Gert kämpade väl som svart i ett annat slutspel och hade säkert hållit remin om vi inte hade legat under...

Martin stod för dagens längsta parti som böljade fram och tillbaka. Strålande kampschack men till slut var det bara att forcera remin med varsin bonde kvar.

André gjorde en stabil insats mot sin klart högre rankade motståndare och kunde spelat på vinst, men valde att bjuda en tidig remi då det såg lovande ut på de andra borden. Så här i efterhand var det ju snöpligt, men en säker remi som svart från en snabbinkallad reserv är heller inget att klaga över!

Vill vi ha kvar hoppet om serieseger så lär det krävas att vi vinner resten av matcherna. Jonas påpekade att förra gången vi gick upp förlorade vi också mot Västervik - ett gott omen? Nja...

Hursomhelst behöver vi ett så ordinarie lag som möjligt i nästa rond, borta mot Rödeby den 17/11. Inte bara för att kunna vinna utan även för andra och tredjelagets skull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar