16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 25 mars 2012

MAS vann Allskånskan!

Det blev minsann en gruvlig revansch för debaclet i Allsvenskan! Den här gången var ledordet att så många som möjligt skulle försöka undvika att förlora. :) Vilket kanske ledde till lite mer vårdat spel från vår sida.

Segerbild: stående från vänster: Anders, Abbe, Jonas, Thomas, Roger (lagledare), Domme, Daniel och Lennart. Sittande: Thomas Ulrich och Lars Göran


På första bord var Daniel Semcesen svart mot Linus Johansson, i en sorts Semi-slaviskt som snabbt blev riktigt skarp och nånstans i komplikationerna måste vit ha gått fel. 0-1 till oss. Daniel är för övrigt nu lagmästare i både Elitserien och Allskånskan den här säsongen!

På andrabord var Anders Livner vit mot Osmani Penalver i Nimzoindiskt. Det blev en lång kamp i en ganska stängd ställning men Anders lyckades lirka in sig via kungsflygeln och slutligen vinna. Partiet varade nästan tiden ut på klockan.

På tredjebord var jag själv, Thomas Johansson, svart mot Philip Lindgren i en Holländare, med sedvanligt asymmetriskt spel och chanser för bägge sidor. Det hela rann ut i ett slutspel där jag hade tre fribönder mot en löpare, men löparen hann precis offra sig för alla tre och det var bara att konstatera att det var remi - vilken för övrigt säkrade segern då det gav oss ointagliga 4½ poäng. Min tredje titel på tre veckor, KM, MM & nu Allskånskan! :)

På fjärde var Dominik Danielsson vit mot Lars Månsson. Det blev en lite annorlunda Caro-Kann variant där svart norpade b-bonden men kom efter i utvecklingen. Dominik fick fin kompensation och hade förmodligen vinst nånstans i tidsnöden men valde fel väg och fick sedan lida i ett långt tornslutspel i matchens längsta parti, som svart vann till sist. Otroligt nog var detta även Månssons 14:e vinst i årets seriespel, dvs full pott i både Allsvenskan och Allskånskan!

På femte spelade Jonas Lindahl svart mot Peter Månsson, i en ovanlig Fransk variant, från vad jag förstått vann Jonas i ett slutspel, tack vare löparparet och sina dubbla h-bönder. Partiet var dock ett av de första att avgöras så de måste hållit ett bra tempo.

På sjätte var Lars Göran Malmgren vit mot Conny Holst i nåt som liknade ett typiskt Tarrasch-mittspel med en svart isolani på d5. Jag såg inte exakt vad som hände men svart vann tydligen ganska snabbt från en ställning där vit verkade vara minst okej.

På sjunde var Lennart Jönsson svart i sin favoritstenmur mot Anders Hansen, och vann ganska säkert vad jag förstår.

På åttonde var det nilsson-derby, Hans "Abbe" Nilsson spelade vit mot Patrik Nilsson i en c3-sicilianare, liksom på sjunde såg det stabilt ut när vinsten hämtades hem.

Summa summarum: 2½ - 5½ till MAS!


En matchrapport att rama in! :)


Och som avslutning den obligatoriska seger-trudelutten! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar