16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 13 augusti 2012

Bildrapport från Folkets park

Snabbschacket i Folkets park igår blev en succé! Sextio deltagare, fint väder och intressanta partier plus en del möten med gamla bekanta man inte sett på ett tag.

Resultatredovisning rond för rond kan man beskåda här.

Nedan följer lite bilder och kommentarer från evenemanget.

Den första frågan när man håller en turnering utan obligatorisk föranmälan är: Kommer det nån tro? Så här såg det ut när jag kom till parken lite över elva. Ingen panik, personlig anmälan var ju inte förrän 11:30.

Scenen från en annan vinkel ca 11:25 - folk börjar trilla förbi.

Väntetiden fördrevs med samspråk och kanelbullar! Här ser vi i förgrunden Jens och Erik (om jag minns rätt), det här var Jens första schackturnering någonsin medan Erik spelade som ung och nu kanske är på väg tillbaka efter tio års frånvaro från schacket.

Runt 11:45 - som synes har det fyllts på rejält sen senast.

Här har vi grabbarna som offrade chansen att få spela så att vi övriga kunde få flytta lite pjäser under arrangerade former. I blågult ser vi Mas ordförande, Roger Magnusson och i keps tävlingsledare och klubbens eldsjäl, Jonas Lindahl. Tack för en fin turnering pågar!

Här ser vi från vänster: Ola Bengtsson, Magnus Lindhe och Richard Persson.


Första ronden är nästan avklarad, deltagarna flockas runt det sista återstående partiet.

En schackturnering i det gröna är även en social träffpunkt som lockar fram spelare som man inte träffat på länge. Här i vit jacka ser vi till exempel Mats Freij, en av mina gamla klubbkamrater från min numera avsomnade moderklubb Malmö SS. Efter en lång frånvaro börjar det kanske åter klia i fingrarna? Vi får väl se till hösten... Sista augusti är för övrigt en hållpunkt om man vill registrera sig för att få spela från början i Allsvenskan, fast numera har jag för mig att man även kan registrera sig under säsongen.

Rond fem, Lennart Jönsson (t.v) i kamp med Anders Nilsson på förstabordet, i det här läget var dessa de sista med full poäng.

Solglasögonens kamp - Hans "Abbe" Nilsson svart mot Richard Persson.

En blandning av spelare från de största klubbarna i Malmö/Lund regionen.

Lite andra profiler från Mas och parksommaren, närmast ser vi Åke Andersson mot Arne Bohlin

Oj, en konkurrerande fotograf - kommer vi i tidningen tro?

Sista ronden, Adam Brezinski vit mot Anders Hansen, som gjorde en stark turnering - vid vinst i detta parti hade Anders faktiskt delat förstapriset. Men nornorna ville annorlunda och det blev istället Adam som vann en delad andraplats.

Richard mot Malmömästaren Shanphen Thinley. Som synes har klockor och bräden redan plockats ihop i de avgjorda partierna.

Sjunde ronden från andra hållet, bord 4-6. Närmast ser vi Glenn Malmqvist, Mas och Tord Olsson. Bakom dem pågår ännu kampen mellan Ola och Lars Månsson.

Eftersom jag själv var en av de fem (Peter Lundstedt, Växjö, Adam Brezinski, Oves SK, Anders Nilsson, Mas (men till hösten Åstorp), David Lundberg, Lask och Thomas Johansson, Mas) som delade på andra och tredjepriset - så blev det ingen fotografering av det.

Men ovan är i alla fall en bild på slutvinnaren, Philip Lindgren, Limhamn som haft en fantastisk sommar med bland annat seger i Rödeby Open för nån vecka sedan.

Tävlingen avslutades med att Roger önskade alla välkomna till nästa års Parkschack, då vi hoppas på en ännu större turnering!

Förresten, anteckna i kalendern redan nu Mas Jubileumsturnering 12-14 oktober!


/Thomas Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar