16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
tisdag 25 oktober 2016

Allsvenskan rond 1: alla MAS-lagen vann i seriepremiären!


En lyckad vecka för klubben som började med träning (simultanen) med Jobava i måndags kväll avslutades med att vi kan konstatera att alla lag vann i seriepremiären av Allsvenskan.

MAS 1 vann ju rond 1 av Elitserien mot Eksjö förra helgen, stod för ett mycket bra sammandrag i Kosta och detta verkar ha smittat av sig för idag levererades det resultat på samma fina vis!


MAS 2 vann Malmöderbyt trots något lägre rating på 7 av 8 bord.

Thomas tog en stabil seger som vit på bord 1. Jonas spelade remi mot Conny i ett intressant parti. Harald spelade säkert som vanligt och vann som vit.

Lars-Göran hade bonde under och det såg knepigt ut, men han kämpade och lyckades fixa remi i slutspelet. Martin stod länge något sämre men utjämnade och vann efter ett tvivelaktigt pjäsoffer från motståndaren i tidsnöden strax innan tidskontrollen vid 40:e draget.

Erik hade bonde mer i ett T + S vs T + S slutspel men det var inte tillräckligt för vinst mot rutinerade Lars Grahn som hade starka bönder i centrum som kompensation.

Sverre förlorade tyvärr matchens längsta parti efter ett tornslutspel men som tröst var matchsegern redan säkrad då. Hans spelade remi efter att ha stått på vinst men något/några inexakta drag gjorde att vinstmöjligheten försvann.


Totalt sett en riktigt bra start på säsongen för lag 2 i en match där båda lagen kunde ha ställt upp med betydligt starkare lag på pappret. Andralagets målsättning får nog bli att hålla sig kvar/ta en mittenplacering men med bra uppslutning kan MAS 2 även utmana topplagen.MAS 3 var favoriter och motsvarade förväntningarna genom att ta en stabil och säker seger. Bra start på säsongen och en pallplats i serien är nog rimligt.MAS 4 vann också i premiären där Håkan gjorde debut som lagledare, bra jobbat!
Fjärdelaget har nog en bra chans att vinna serien.


För övrigt kan vi glatt konstatera att Ritvars Reimanis tog en IM-norm i Øbros jubileumsturnering i helgen med en prestation på 2489!

Foto: Stefan Printz
Han slog bl.a. de 2 stormästarna GM Jakob Vang Glud E2517 samt GM Zoltan Medvegy E2557, spelade remi mot GM Daniel Semcesen och GM Sabino Brunello. MAS Gratulerar!

/MAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar