16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
onsdag 2 mars 2016

Jobavas seminarium i söndags

Lite kort om Baadur Jobavas föredrag i söndags (28/2). Efter att Stefan Printz introducerat oss för talaren och ämnesvalen blev det till en början en lite trevande start om Schlechters match mot Lasker och vad hos honom som väckte Baadurs intresse. Snart kom vi dock in på ett par spännande vinstpartier från VM-matchen 1910. Bägge spelarna var beredda att ta risker och kämpade för segern, så egentligen var det överraskande att matchen slutade med varsin vinst och åtta remier.

Ännu mer intressant blev det efter kaffepausen, när Baadur visade sina egna partier med 1.b3 mot starkt motstånd. Det var inspirerande, charmigt, kul och intressant på samma gång. Trots att det var en världstjärna som intagit scenen var det möjligt för åhörarna att ställa frågor och diskutera med honom ibland. Att föreläsningen dessutom varade 2,5 timme längre än det från början var meningen, var även det en bonus för de ca tjugo masare som deltog. Lite underligt att det inte dök upp någon från nån annan klubb än Mas - var folk så trötta efter den Allsvenska ronden eller trodde man inte att det var öppet för icke-masare?

Nåja, 1.b3 blir nu kanske ett särskilt Mas-vapen!? - Någon föreslog förresten en tematurnering i framtiden, vi får se...

Babak tog några bilder under kvällens gång, de är lite små men visar i alla fall hur det såg ut för de som var nyfikna men inte hade möjlighet att kunna komma i söndags./TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar