16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
lördag 1 augusti 2015

Blixt / Lyn Politiken 31 juli


Hela sex masare snackade ihop sig om att resa till Helsingör och spela blixtturneringen där. Resan gick relativt lätt med GPS & Brobizz lotsades vi över bron, genom Köpenhamn (måste man verkligen genom Kph för att komma till Hamlets stad?) och slutligen till LO-skolen i Helsingör.
Vi kom runt en kvart försent till sista anmälningsfristen 18:00 - men det var inget problem, det är bara Fide som insisterar på nolltolerans. :)
 Hela gänget, f.v: Ritvars, Mladen, Ola, Shanphen, Jocke, Richard och Thomas

 Själva turneringen gick så där för de flesta av oss. Det var först gruppspel i 16 grupper a 7-8 spelare. Gruppvinnarna gick sedan vidare till A-final, följt av semifinal och final. Övriga delades ånyo in i åttamannagrupper med första och andrapris i varje.

I första gruppfasen var det nog bara Richard Persson som var nöjd med sin prestation, han blev tvåa endast en halv poäng efter Gawain Jones - som i sin tur blev tvåa i hela turneringen, för övrigt.

För masarnas del blev det två avslutande gruppvinster, Ola Bengtsson vann sin grupp och den sjunde masaren Ritvars Reimanis (som bor i Kph) körde hem sin grupp i ren GM-stil med ett stiligt staket!


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar