16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 13 juli 2015

Mladen avslutar sin tour i Georgien


I turneringen: 10th Poti International Chess Festival "Nana Aleksandria Cup - 2015" A Open ska Mladen möta Jobava på förstabordet idag!

Vi får hoppas det går bra den här gången. Ambitionen den här gången för Mladen är mest att återställa Elot till före Golden Sands.


Mladen på bussen mot Paracin, en av Ståhlbergarna filmar utsikten i bakgrunden


Om de fyra masarnas prestationer i Paracin härförleden finns det inte mycket att säga. Paracin är en väldigt trevlig liten stad, ungefär som Ystad i storlek skulle jag tro, men med mycket mer folkliv, särskilt på kvällarna. Och prisnivån när man åt ute var underbart låg - så det var åtminstone en skön semester! Men vi borde nog förberett oss mer ingående både inför turneringen och inför partierna...


Sista minuten prepp som vanligt på ett café med wifi vid Storgatan
*Alla* matställen erbjöd fri wifi, för övrigt


Förresten, borde jag nog tillägga att förutom Mladen, Babak, Thomas och Richard från Mas i huvudturneringen så deltog även två ex-masare i B-turneringen: Adam och David Ståhlberg - David tog faktiskt hela 6½ av 9 och var dessutom obesegrad - vilket förtjänar att nämnas, särskilt som det gick så illa för oss andra...


Kvällsprepp med Babak och David på en fin restaurang vi kallade Macken eftersom det låg en dylik bredvid


Om turneringen kan man nog konstatera att vi gärna åker till Serbien igen nästa år, men förhoppningsvis då till Novi Sad eller nån annan turnering. Paracin var visserligen välorganiserat men usla toaletter, stundtals avstängd luftkonditionering och inget analysrum drog ner betyget rejält. Plus skällande hundar dygnet runt och en tupp i ottan där vi bodde... Men okej, hade det gått bra hade vi nog inte tänkt på de sakerna antagligen...


Hela gänget (förutom Babak som tog bilden) när vi precis kommit fram till Paracin
Detta var för övrigt den enda dagen som var mulen och runt 22-23 grader. Annars, fram till de sista två dagarna, var det nära eller över 30 grader - minst!
Från vänster, David, Thomas, Mladen, Adam och Richard.


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar