16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
lördag 10 januari 2015

VINTERDRAGET 2015

Så har då MAS juniorturnering Vinterdraget spelats. Det var 41 förväntansfulla barn som infann sig på Ahlmansgatan idag vid halvelvatiden.

 Prisutdelning med Olle

 Mycket folk - säkert 60 pers med föräldrar

Vi mönstrade fem spelare i mellanstadieklassen: Kurosh, Theo, Mattias, Christoffer och Rasmus samt tre barn i lågstadiets grupp: Asker, Damian och Abbe. Det var en sjuronders Monradturnering i båda klasserna, med 15 minuters betänketid per spelare. Efter tre ronder bjöds det på frallor, korv och saft.

Theo, Mattias och Kurosh - Mas

Vi tar mellanstadiet först. Störst förhoppningar knöts till Kurosh och Theo med Mattias som outsider. Christoffer och Rasmus går båda i fyran och borde få kämpa längre ned. Tyvärr spelade Kurosh och Theo i ett rasande tempo vilket medförde att de båda förlorade ett par partier där de stod mycket bra.Jag hoppas att de till nästa turnering skall ta det lite lugnare. Kurosh fick 4 p och Theo 3,5. Mattias fick 3 p, Christoffer likaså, medan Rasmus vann två partier. Christoffer, som nästan är helt ny i klubben, överraskade positivt men spelade även han lite väl fort.


 Fikadags: korv, bröd och frallor

Conny i mitten

Alexandra Golubenko var en av tre flickor och helt överlägsen. Hon släppte bara en remi under turneringen och vann med 1,5 p till tvåan, strålande! Bakom henne blev det jämnt men efter särskiljning stod Anton Dik som tvåa och tredjepriset gick till Oscar Jönsson.

 Vinnarna: Mellanstadiet - Alexandra Golubenko och Lågstadiet - David Petersson

I lågstadieklassen knöts mina förhoppningar främst till Asker med Damian som outsider. Abbe är ganska ny i klubben och förväntades få det svårare. Efter tre ronder ledde Asker och Damian, ensamma på full pott, med Abbe strax bakom på 2 p, fantastiskt! Det inbördes mötet dem emellan slutade sedan med remi sedan Damian satt Asker patt!

Efter det kom David Peterson och Ludvig Morell från Lask ikapp. De slog sedan båda alla sina motståndare och slutade på 6,5 p, mycket starkt! Direkt bakom dessa slutade sedan Damian och Asker på 4,5 p, med Damian som trea efter särskiljning. Abbe slutade på 3 p vilket också var bra. Det var mycket bra spelat av alla tre som inte varit med i klubben ett år ännu.

2 masare och 1 laskare

 Prisbordet

 Conny hjälper till

Strax efter klockan 15 var det slut och prisutdelning vidtog. Det var fina priser och många stolta pristagare, för att inte nämna föräldrar! Jonas och sedan Roger skötte förtjänstfullt lottningen. Damians mormor skötte serveringen. Jag tog hand om mellanstadiet och Conny Holst lågstadiet.


 "Jag hjälper gärna till med klockan"

 Spännande

 Djupa tankar 

Ett speciellt tack till Conny som mönstrade hela 18 limhamnare. Vi funktionärer tackar för oss och hoppas att det nästa gång kommer ännu fler deltagare.

Olle Persson


Resultaten finns här på chess-results:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar