16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 17 november 2013

Bortamatchen mot Rödeby

Vi fick ihop ett klart bättre lag än senast mot Västervik, sista man idag var bara nr 14 på rankinglistan istället för nr 24. Vi slarvade bort ett par chanser att avgöra matchen fast det kanske våra motståndare också kan hävda, så 4-4 var nog inte helt orättvist ändå.

Bord 1 blev ett möte mellan de två högst rankade i respektive klubb. Jag brände förmodligen chansen att avgöra ett slutspel med Torn plus Springare mot Torn plus dålig Löpare genom slå tillbaka inexakt efter dambytet, och plötsligt var det "butiksstängning" och bara remi...

Bord 2 var ett komplicerat parti där Ritvars tänkte ner sig till ca 30 minuter kvar efter runt 15 drag och lade in ett remibud som avslogs. Men vår lettländare försvarade sig kallt och kontrade sedan hem poängen med ett pjäsoffer, tyvärr missade jag de sista dragen i partiet.

På tredje råkade Anton illa ut i en Kungsindier och fick sträcka vapen efter att ha valt fel drag/plan enligt teorin.

På fjärde vann Jonathan med svart och gav oss ledningen med 2-1, alldeles innan jag bjöd remi i mitt parti.

På femte såg det ut som att Jonas fick en lovande start med en springargaffel på c7 mot De8/Ta8, men på något sätt svängde det till svarts favör nån timme senare.

På sjättebord överraskades Richard av en Pseudotrompowski, men höll ihop ställningen förnuftigt och fixade en merbonde i mittspelet men i tidsnöden lyckades vit vända det till torn plus två bönder mot två pjäser. Men med motståndaren nere på tilläggstid lade Richie in ett vältajmat remianbud som antogs efter en del tvekan eftersom vit kunde spelat på vinst men 30 sekunder per drag i resten av partiet ger ju ingen särskilt stor felmarginal. Det här var det näst sista partiet och remin säkrade oavgjort för oss.

På sjunde förlorade Lars-Göran ett långt springarslutspel som blev dagens sista parti. På hemvägen berättade LG att hans motståndare bjöd remi i ett ganska tidigt läge i partiet - men man vill ju inte åka hela vägen till Rödeby bara för att spela en snabb remi...

På åttonde fick Thomas Ulrich till ett kvalitetsoffer som gav förkrossande kompensation och vår första vinst för dagen om jag minns rätt.


Nu har vi klarat av de två värsta ronderna och tagit 1 av 4 poäng. I resterande fem ronder har vi dock praktiskt taget hemmaplan i alla, så om vi bara kan mönstra riktigt starka lag i varje match har vi kanske fortfarande en chans att blanda oss i toppstriden?


/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar