16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
måndag 15 oktober 2012

Jubileumsturneringen 2012

Malmö AS firade 90 år med en välarrangerad turnering och som de flesta födelsedagsfester blev det en gemytlig tillställning med en blandning av kampschack, efteranalyser, goda skratt och återseenden. På följande länk kan man hitta hårda fakta i form av rondresultat, slutställning och deltagare:
http://chess-results.com/tnr79854.aspx?art=4&lan=1&flag=30

Nedan följer en subjektiv sammanfattning av helgens aktiviteter.

Trots ett par sena återbud blev det ändå respektabla 40 startande, vilket som synes fyllde lokalen ganska väl, även om det fanns plats för fler. Det blev till och med en internationell turnering, med två norska och en dansk deltagare.
Alldeles före start

Tack vare ett extra analysrum i form av bostadsföreningens sammanträdesrum hölls ljudnivån nere under turneringens gång och därmed försvann de flesta störningsmoment som annars brukar uppstå.

Ett par andra trivselfaktorer var en av Rasim välskött kafeteria och en trevlig domare i form av Dragutin Dolenec här fångade på bild:
Fredagens dubbelrond innebar två entimmespartier som i stort sett utföll enligt ranking. Dagen därpå startade det elorankade allvaret med 90 minuter plus 30 sekunder per drag. Lite bilder:


 I hörnet, Glenn Malmkvist

LASK-derby Hans Tikkanen mot Sven Rosell Ett av många MAS-derbyn, Thomas Johansson vs Per Sörenfors

 Anders Hansen ser bekymrad ut

Ola Bengtsson i full färd med noteringen


Christian Unmack i blått, en av turneringens romantiker
 
 Håkan Lyngsjö spelar vit till vänster

 Håkan Knutsson vit mot Adam Brzezinski

 Hans Nilsson i tänkartagen

 Två av turneringens utropstecken ur en annan kameravinkel

 Shanphen Thinley försöker bestämma sig för nästa drag

 Damir Vrbanac svart mot Anders Hansen


 Thomas Ulrich bredvid en skrivande Tommy Johansson


Anders Nilsson svart

 Längst in, Sigurd Madison mot Johan Sebastian Christiansen från Norge

 Lennart Jönsson och Åke Andersson spelar båda vitHåkan Lyngsjö spelar svart mot Bjarke Hautop Kristensen från Danmark

Inför sista ronden verkade fältets ende stormästare och tillika Sverigemästare, Hans Tikkanen gå mot en promenadseger en hel poäng tillgodo på nästa tre spelare.

Men Anders Nilsson, Åstorps SS (och även MAS) hyste andra planer och fick med vit till en rejäl press i Avbytesvarianten i Slaviskt. Med optimal skärpa hade han förmodligen kunnat vinna partiet och fixa en tredelad seger, men han gick tyvärr lite fel och fick istället nöja sig med remi och en delad tredjeplats.

På bord två var Adam Brzezinski vit mot Thomas Johansson i en ren uppgörelse om minst andraplatsen. Det blev en positionell tvekamp i en sorts Stonewall, där Thomas så småningom drog det längsta stråt.

Bord tre var ett arrangörsderby mellan Jonas Lindahl och Thomas Ulrich. Vad jag snappade upp efteråt, var att Jonas kom väldigt bra men slarvade på något vis bort fördelen och bjöd senare remi när tiden började bli knapp, Thomas nobbade men satte sedan bort sig bara något drag senare. Nåt liknande har väl hänt de flesta...

Något bord längre ned, kämpade romantikerna Rickard Persson och Christian Unmack i en Evans gambit, som Rickard till slut lyckades avgöra i ett bondeslutspel där a-bonden för en gångs skull fick bli matchhjälte!


Turneringens stora överraskning var nog ändå Håkan Knutsson, Uddebo SK som var uppe på toppborden i de flesta ronderna även om det till slut bara blev ett odelat rankingpris.


 Ojdå, fick jag pris, hur gick det till? En glatt överraskad Shanphen tar sig för pannan.


 F.v Glenn, Rickard, Anders, Dragutin, Per, Anders Blid 
och prisutdelare är MAS ordförande Roger Magnusson.

 Thomas hämtar andrapriset


Och till sist en bild på en glad och nöjd slutsegrare i form av GM Hans Tikkanen!Tack till alla deltagare och arrangörer för en fin turnering!


Samtliga priser:

1. Hans Tikkanen
2. Thomas Johansson
3-6: Anders Nilsson, Rickard Persson, Jonas Lindahl, Glenn Malmkvist

Rankinggrupp 1
Ola Bengtsson, Johan Sebastian Christensen, Thomas Ulrich

Rankinggrupp 2
Sven Rosell, Lennart Uvhagen, Damir Vrbanac, Shanphen Thinley

Rankinggrupp 3
Håkan Knutsson/Thomas Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar