16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
fredag 14 september 2012

En tillbakablick...

Häromdagen råkade jag på klubben hitta ett gammalt exemplar av klubbtidningen MAS media från 1:a september 1984. Det var intressant läsning, särskilt som klubben just då befann sig i nästan samma läge som den gör nu. Två framstående medlemmar hade gått bort under sommaren, Günther Krenzisky och Gustav Laneryd, och Henry Conradsson som vi förlorade i somras hade precis blivit ny ordförande i klubben. Och man hade under sommaren hållit en turnering på Far i Hatten i Folkets park...

När man läser tidskiften märker man hur väldigt lite som har förändrats under årens lopp. Vi diskuterar fortfarande hur vi kan få schacket att synas och hur man kan värva nya medlemmar. Vad kan göras för att stärka återväxten och locka fler damer till schacket? En juniorreporter efterlystes, och även nu vore det bra om någon av våra juniorer är villig att rapportera från den sidan av klubbens verksamhet. Nån frivillig?

Dagens gratismöjligheter att nå ut via nätet är ju enorma jämfört med 1984 men det behövs alltid fler engagerade medlemmar för att få upp farten och hålla den! Så skicka gärna in material till bloggen (masschack@gmail.com), det kan vara allt möjligt, från nya eller gamla bilder till frågesporter eller artiklar osv osv.

Jag måste även säga att kvaliteten på klubbtidningen imponerade på mig, vad jag minns från den tiden i andra klubbar var mest ihophäftade a4-ark men den här ser verkligen professionell ut, ungefär som Schacknytt på den tiden vad gäller format. Och dessutom fanns den tydligen även tillgänglig på Stadsbiblioteket!

En annan intressant sak är alla namn och foton på nuvarande och tidigare medlemmar, en av klubbens juniorer som nu är en av Sveriges mest kända stormästare bidrog tex med en liten analys på en variant i Draken.

För de som är intresserade har jag skannat in sidorna till en pdf-fil som kan laddas ned här. Filen är dock lite drygt 60MB stor så med långsam uppkoppling kan det ta en stund... Klicka på länken och på nästa sida väljer man knappen Download och sedan Direct Download.

Förresten, nån som minns vad Trippelschack I-III 27-29/12 (sidan 26) var för sorts tävlingsform?

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar