16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS
söndag 23 januari 2011

Hur man installerar en analysmotor i Chessbase

Jag tycker mig ha märkt att många spelare har chessbase installerat på sin dator men nöjer sig med att analysera med Fritz. Men faktum är att det de senaste åren har dykt upp starkare analysmotorer helt gratis på internet. Bland nyttiga schacklänkar i högerspalten finns vägen tre av de allra starkaste.

Skillnaden är att i Chessbase är Fritz en ".eng"-fil, medan Houdini, Stockfish och IvanHoe är ".exe"-filer. Så, för att kunna köra dem i CB måste man först skapa en så kallad UCI-version av varje motor. Vilket är rätt enkelt.

1) Ladda ner zipfilen från tex Houdini-sajten
2) Packa upp filen i en mapp på hårddisken och kopiera .exe filen (Välj 32bit eller 64bit versionen beroende på vad din dator har - om du inte vet, kolla Dator/Systemegenskaper eller liknande beroende på vilket Windows du har. Och om din dator är av lite äldre modell och endast har en processor så är nog Robbolito bästa alternativet, eftersom den dels är stark och gjord för singelprocessorer)
3) Klistra in exe-filen i mappen "Engines" som ligger i Chessbasemappen - och lägg sökvägen dit på minnet, oftast ligger den i C/Program(x86) om du inte lade den nån annanstans när du installerade CB...
4) Öppna Chessbase
5) Öppna ett nytt parti tex genom att klicka på minischackbrädet i menyraden
6) Välj Engine/Create UCI-engine i menyraden
7) Välj "Browse" och klicka dig sedan fram till och markera exe-filen du klistrade in i Engines-mappen. Klicka öppna och efter någon sekund har filen skapats och du kan klicka "OK".
8) Du startar sedan motorn genom att öppna ett nytt parti i Chessbase och välja Engine/Add Kibitzer där du markerar den motor du nyss lagt till.Och nu kan lugnt luta dig tillbaka och koppla av till en sång om schackmotorer! :)  /TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar