Sidor

lördag 27 februari 2016

Superettan r6 Växjö-Mas

Dagens bortamatch mot Växjö var stenhård som alla som följde livesändningen redan vet! Som salig Henry Conradsson brukade säga, var det hugg och slag som gällde, inga remier alls. Det avgörande var kanske att Mladen Gajic lyckades vinna som svart på bord två, eftersom vit vann alla andra partier... Bra att lagledaren visar vägen i ett så viktigt läge!

Den stora snackisen i schacksverige var förmodligen att Sveriges i särklass mest kända stormästare internationellt, Ulf Andersson, gjorde debut för Mas idag! (senare på natten kom Lars Grahn även med följande uppdatering) Debuten slutade lyckligt med en seger i ett tornslutspel i dagens näst sista parti. På sjunde bord kunde sedan Jonas Lindahl avgöra i det sista partiet för dagen och spika 5-3 till oss och därmed leder vi Superettan inför slutspelet i Västerås 18-20/3. Det blir säkert tre hårda, avslutande ronder där men drömmen om Elitserien lever i allra högsta grad!

Tabellen efter rond 6.

Eftersom matchen sändes live på nätet så blir detta en förkortad rapport. Men en stor eloge till Växjö för att de arrangerade både livesändning och väldigt fina spellokaler på Elite Hotel - kort sagt, ett toppbetyg åt matcharrangörerna idag!

Här är förresten en bild av lokalerna en halvtimme innan start ungefär:


Matchrapporten på SSF

/TJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar